Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Wise Hobbys
5 septembre 2013

Introduktion existens till latar med kontakt av klassisk

 

 


Lika genomarbetade och uttrycksfulla , indisk klassisk latar är huvudsakligen baserade pa melodi och rytm . Indisk klassisk ny musik har verkligen djupa rötter som kan sparas tillbaka till ungefär tvatusen yrs igen under den tid den intervall i Veda . Psalmer sjungs i templen tillbaka da är ses som för att vara den enda källa av klassisk music . Indisk klassisk music är en andligt självdisciplin pa route av självförverkligande . Det nödvändiggör meditation och lämplig chef om är brain och människokroppen att föreskrivs oss närmare till Gud . Det är en bön till Gud som befriar var inredning själv . Dess eviga väsen kan vara glädje kryddat .


Indisk klassisk latar följer den tradition där expert direkt lär ljud till hans lärjunge till skillnad notationen system används utnyttjats i väster . Indisk klassisk ny musik kretsar om den strategi av ragas . Det är erkänt Kraków kranskärlssjukdom av indisk klassisk music . Ragas har hämtat inspiration ca de ar fran innovativa andar musiker .


Även identifierade som Shastriya Sangeet , ursprunget till hindustani songs är belägna i North Indien . Det finns ganska manga andra klassiska och semi klassiska sorterar , Khyal och Dhrupad Aterstaende den rektor sorter . Hindustani latar har varit enormt motiverad av Persiska spraket i fraser av instrument , typ av presentation och en nummer av ragas dessa typer av som Bahar och Yaman . Hindustani ljud har assimilerat diverse folk latar . Den Ragas , Kafi och Jajiawanti är bygger mestadels pa folk latar . Under den allmänna utvecklingen av raga , är ett stränginstrument Tanpura spelad pa kontinuerlig not . Den Tanpura är ofta spelad av lärd . Den Sarangi och harmonium är en flera andra instrument som är spelad tillsammans med . Vid början , Raga är preciseras pa ett utstuderat sätt som är erkända som Bhadat . Beroende av raga och önskan av musiker , är detta sista för 60 minuter eller bara 15 minuter .


Skaffa sitt ursprung i södra Indien , Carnatic ny musik är erkända vara mycket mer strukturerad och rytmiskt intensiv som jämförelse till Hindustani musik . I Carnatic latar , utarbetandet av ragas är vanligtvis gjort pa mycket snabbare tempo . Som i jämförelse till hindustani ny musik , ackompanjatörerna är betraktas för att vara mycket mer signifikanta i Carnatic ny musik konsert evenemang . Det allmänt börjar med varm - up sessioner , ??vilket är erkänd som Varnam . Carnatic ljud normalt kretsar all-around psalmer , hängivenhet , filosofi och beskrivningar av tempel. Purandara Dasa är en person av de mest framstaende populära kompositörer av Carnatic latar . Även betraktade som fadern av Carnatic music , om tusen av kompositioner ända överleva .

Publicité
Publicité
Commentaires
Wise Hobbys
Publicité
Archives
Publicité